بهترین پزشک مجرای اشکی در تهران، چشمپزشکی است که در تشخیص و درمان بیماریهای مربوط به مجاری اشکی و سیستم تخلیه اشک تخصص و تجربه کافی دارد. همچنین، اکولوپلاستیک، آناتومی سیستم تخلیه اشک، ارزیابی و تشخیص و تکنیکهای جراحی از جمله زمینههای تخصصی هستند که بهترین دکتر مجاری اشکی باید بر آنها تسلط کافی داشته باشد.
بهترین دکتر فوق تخصص مجاری اشکی باید در چه زمینههایی تخصص داشته باشد؟
رشته چشم پزشکی که بهترین جراح مجرای اشک باید در آن تخصص داشته باشد، اکولوپلاستیک یا جراحی پلاستیک چشمی نامیده می شود. اکولوپلاستیک شاخه ای تخصصی از چشم پزشکی است که بر مدیریت اختلالات پلک، اربیتال و سیستم اشکی از جمله شرایط مربوط به مجرای اشکی تمرکز دارد. بهترین جراح مجرای اشک باید دانش و تخصص کافی در موارد زیر داشته باشد:
1. اکولوپلاستیک Oculoplastics: یک تخصص فرعی در چشم پزشکی است که با تشخیص و درمان اختلالات موثر بر ساختارهای اطراف چشم از جمله مجاری اشکی، سروکار دارد. جراحان اکولوپلاستی آموزشهای گسترده ای در هر دو زمینه چشم پزشکی و جراحی پلاستیک دیدهاند که آنان را برای انجام روشهای ظریف مربوط به سیستم تخلیه اشک متخصص میکند.
2. جراح متخصص در جراحی اشکی در انجام روشهایی مانند داکریوسیستورینوستومی (DCR) و پروب مجرای اشکی برای رفع انسداد مجاری اشکی مهارت دارد.
3. آناتومی سیستم تخلیه اشک: درک کامل آناتومی پیچیده مجاری اشکی، کیسه اشکی و سیستم بینی اشکی برای جراحی موفق مجرای اشکی بسیار مهم است. جراح باید با ساختارها و عملکردهای پیچیده این اجزا برای تشخیص دقیق و درمان اختلالات مجرای اشکی به خوبی آشنا باشد.
4. ارزیابی و تشخیص: جراح متخصص مجرای اشکی باید در ارزیابی بیماران مبتلا به مشکلات مجرای اشکی مهارت داشته باشد.
5. تکنیکهای جراحی: مهارت در تکنیکهای مختلف جراحی که برای رفع اختلالات مجرای اشکی استفاده می شود ضروری است.
6. مدیریت عوارض: جراحی مجرای اشکی مانند هر روش جراحی، خطرات و عوارض احتمالی را به همراه دارد. بهترین جراح مجرای اشک باید برای مدیریت و رسیدگی هر گونه عارضهای که ممکن است در حین یا بعد از جراحی ایجاد شود، مهارت داشته باشد.
بیشتر بخوانید: هزینه لیفت آندوسکوپی پیشانی
معرفی بهترین متخصص مجرایی اشکی در تهران
تخصصها و خدمات
- جراحی پلاستیک چشم
- پتوز یا افتادگی پلک
- مجاری اشکی
- اربیت و استرابیسم
- جراحی آب مروارید (کاتاراکت)
- جراحی زیبایی چشم
- درمان انحراف چشم
- جراحی مجاری اشکی
- درمان تومور چشم
- عمل لیزیک چشم
- لنز تماسی
آدرس مطب دکتر رضا عرفانیان: تهران خیابان جردن بالاتر از میرداماد بن بست آناهیتا پلاک ۵ واحد ۱
شماره تماس: 02186080031 – 02186080032
مراحل درمان توسط بهترین دکتر مجرای اشکی
در اینجا مراحل مربوط به ارزیابی و درمان توسط بهترین دکتر مجرای اشکی را بیان میکنیم.
مشاوره اولیه
مشاوره اولیه با جراح چشم که اختلالات مروبط به مجرای اشکی تخصص دارد، بسیار مهم است. در طول این مشاوره، پزشک معاینه کاملی از چشم بیمار انجام و سابقه پزشکی بیمار را بررسی میکند. این مرحله شامل جمعآوری اطلاعات در مورد علائم بیماری، مدت زمان و شدت علائم، عوامل تشدید کننده یا تسکین دهنده علائم و سوابق پزشکی قبلی است.
همچنین، پزشک از ابزارهای تشخیصی مانند لامپ شکاف، منومتر، رتینوسکوپ و دستگاههای دیگر برای معاینه جزئیات بیشتر چشم استفاده میکند. این معاینه جامع به پزشک کمک میکند تا بهترین روش درمانی را برای بیمار تعیین کند.
تستهای تشخیصی
برای شناسایی علت اصلی مشکل مجرای اشکی، ممکن است پزشک تستها و آزمایشهای تشخیصی خاصی را تجویز کند. این آزمایشها و تصویربرداری به پزشک کمک میکنند تا اطلاعات دقیقتری در مورد وضعیت مجرای اشکی بیمار به دست بیاورد. در بخش زیر، تستهای تشخیصی رایج مورد استفاده در بررسی مجرای اشکی را بیان میکنیم:
داکریوسیستوگرافی (Dacryocystography): در این تست تصویربرداری، یک ماده حاجب غیریونی به مجرای اشکی تزریق و سپس تصاویر رادیوگرافی از مجرای اشکی و خروج آن از طریق بینی گرفته میشود. این تست به پزشک کمک میکند تا آناتومی و انسداد مجاری اشکی را ارزیابی کند.
داکریوسینتیگرافی (Dacryoscintigraphy): در این تست، یک ماده حاجب گرافی رادیواکتیو به مجرای اشکی تزریق و سپس با استفاده از یک دستگاه تصویربرداری، تصاویری از تخلیه اشک و جریان آن از طریق مجراهای اشکی و بینی گرفته میشود. این تست به پزشک کمک میکند تا عملکرد سیستم تخلیه اشک را مورد ارزیابی قرار دهد. این تستها و مطالعات تصویربرداری باعث میشوند پزشک بتواند علت اصلی مشکل مجرای اشکی را شناسایی و برنامه درمانی مناسب را تعیین کند. توجه داشته باشید که هر شرایطی ممکن است نیاز به تستهای تشخیصی ویژهتر داشته باشد که توسط پزشک معالج تعیین میشود.
بیشتر بخوانید: انسداد مجاری اشکی کودکان
گزینههای درمانی
درمان مناسب برای اختلالات مجرای اشکی به تشخیص خاص بستگی دارد. گزینههای درمانی رایج عبارتند از:
1. موارد خفیف انسداد مجرای اشکی یا التهاب ممکن است با اقدامات محافظه کارانه مانند کمپرس گرم، بهداشت پلکها و قطرههای چشمی آنتی بیوتیک برای پیشگیری یا درمان عفونت مدیریت شود.
2. پروبینگ: از این روش برای حل مشکلات انسداد جزئی یا کامل مجرای اشک استفاده میشود. در روش پروبینگ، پزشک یک پروب نازک و انعطافپذیر را به سیستم مجرای اشک وارد میکند. این پروب کمی شبیه به یک سوزن بوده و برای پاکسازی هرگونه انسداد در مجرای اشکی، استفاده میشود. با استفاده از این پروب، پزشک تلاش میکند تا هرگونه موانع یا تنگی در مجرای اشک را برطرف کند.
هدف اصلی پروبینگ، بازیابی تخلیه طبیعی اشک از مجرای اشکی است. با پاکسازی انسداد و باز کردن مجرای اشک، سیستم تخلیه اشک به طور معمولی کار خود را انجام میدهد و علائمی مانند خیس شدن چشم، التهاب و عفونت در نتیجه انسداد کاهش مییابند.
3. داکریوسیستورینوستومی(DCR): در موارد انسداد کامل مجرای اشکی یا انسداد مکرر، ممکن است یک روش جراحی به نام DCR توصیه شود. DCR شامل ایجاد یک مسیر زهکشی جدید برای اشک با دور زدن مجرای اشکی مسدود شده و اتصال کیسه اشکی به طور مستقیم به حفره بینی است.
4. جراحی مجرای اشکی از طریق آندوسکوپیک: جراحی مجرای اشکی از طریق آندوسکوپیک یا داخل بینی، روش جراحی است که برای درمان انسداد مجرای اشکی استفاده میشود. در این روش، از تکنیکهای آندوسکوپی بینی استفاده میشود تا انسداد مجرای اشکی برطرف و جریان طبیعی اشک بازیابی شود.
در این روش جراحی، پزشک از یک آندوسکوپ (یک دستگاه با نور و دوربین کوچک) استفاده میکند که از طریق بینی وارد مجرای اشکی میشود. سپس با استفاده از ابزارهای کوچک و دقیق، انسداد را برطرف میکند. سپس با بازسازی مجرای اشکی و ایجاد یک اتصال جدید بین مجرای اشکی و بینی، جریان اشک به طور طبیعی از مجرای اشکی به بینی بازگردانده میشود.
بیشتر بخوانید: لیفت آندوسکوپی پیشانی
نتیجهگیری
در این متن، در خصوص ویژگیهای بهترین دکتر مجرای اشکی در تهران صحبت کردیم و بعد یکی از بهترین متخصصان این حوزه را معرفی نمودیم. اکولوپلاستیک، آناتومی سیستم تخلیه اشک، ارزیابی و تشخیص، تکنیکهای جراحی و… از جمله مواردی هستند که بهترین پزشک باید در آنها دارای تخصص کافی باشد. بنابراین، توصیه میکنیم در هنگام انتخاب جراح به مواردی که گفته شد، توجه نمایید.